Verslag van de finale race van de BeNeCup tijdens het BSB weekend TT Circuit Assen

Het BSB weekend ligt al weer achter ons, wat een gaaf evenement en ik ben er trots op dat ik als rijder samen met het team er aan deel mocht nemen. De omstandigheden waren enorm wisselend wat het er eigenlijk nog mooier op maakte.

De zaterdag Q1 werd verreden onder zeer slechte en natte omstandigheden (nog niet echt mijn ding, maar er zit voorruitgang in), op dat moment een 36e startplek. Op de zondag morgen was het een ander verhaal, er werd geroepen de baan is droog, nee de baan is toch nog nat, hij wordt zo droog gereden?? Niemand wist exact wat ze moesten doen, over bandenpoker gesproken , uiteindelijk vol regen de baan op met de mogelijkheid de achterkant tussentijds naar droog te wisselen. Eenmaal rijdend was het ook echt zo sommige delen totaal droog en achterop kwam de spray gewoon van de banden af, erg lastig om ook tussentijds nog van strategie te wisselen, uiteindelijk kort binnen geweest en toch doorgereden op de regenbanden, was niet top, maar met de wetenschap dat de middag droog zou zijn uiteindelijk. Niet al te veel risico genomen en een 26e startplek gerealiseerd.

En dan de wedstrijd met het team naar parc ferme voor de vooropstelling om de baan op te gaan, wat was dat gaaf, de spanning van de wedstrijd kwam daar al tot leven dan sta je daar met het gehele team en iedereen vol zit van de spanning en volledig aan het genieten is. Echt geweldig die ambiance die er dan is. Ook het opstellen op de startgrid was top, dit geeft zo een andere beleving aan een wedstrijd, sta je daar met alle collega rijders en teams uit de OWcup en de andere klasse, dat was toch ook wel even een bijzonder moment. Dan de race zelf, na een goeie start toch de nodige plekken verloren in het gedrang vanaf Ossenbroeken tot de Strubben uit, na de eerste ronde lag dan ook op de 32e plaats, vanaf dat moment was het echt volle bak en alles geven en heb ik een heerlijke race gereden en ben uiteindelijk op de 22e plaats geëindigd. Naast een heerlijke race heb ik ook een nieuwe PR neer kunnen zetten van 1.47,0 (snel Ruskenhoek). Het was voor mijzelf en het team een weekend om nooit te vergeten, het is echt geweldig om tijdens zo een evenement aan de start te mogen verschijnen en hopelijk krijgen we ooit nog een keer zo een kans, dat zou echt geweldig zijn!! Bij deze ook nog even mijn dank voor alle steun van alle sponsoren en bekenden die langs zijn geweest en alle teams op het paddock, het was super gezellig en wij hebben er enorm van genoten. Bijzonder is dat we van deze race onze eerste film hebben samengesteld die via onderstaande link op You tube te bekijken is.