Teampresentatie 30-01-2016 bij Motorclub Hierden

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. De eerste officiële aftrap van het seizoen 2016. De teampresentatie werd gegeven in het clubgebouw van de Hierdense Motorclub. Een perfecte locatie dat tevens gevestigd is in de geboorteplaats van Jaco. Tijdens de presentatie werd het complete team eens uitgelicht en werden de beide Yamaha’s, die voorzien waren van een nieuwe frisse look, onthuld. Natuurlijk had deze avond nog meer leuke dingen te bieden.

Teampresentatie (foto credit: Kees Siroo)
 

Rond zeven uur was de inloop en de gasten bleven maar binnen komen. Het bleek al gauw een gezellige drukte te worden met ongeveer 130 belangstellenden. Wat een fantastische opkomst in dat mooie clubgebouw. Door de fijne begeleiding van de vrijwilligers van de HMC hebben de gasten onder het genot van een hapje en een drankje kunnen wachten tot half negen. Dan zou de presentatie van start gaan. Het werd uiteindelijk iets later maar dat mocht de pret niet drukken.

De presentatie werd begeleid door niemand minder dan Kervin Bos. Voor de meeste mensen is hij bekend als commentator voor Eurosport. Kervin is naast commentator ook een “gepensioneerd” motorcoureur en weet dus als geen ander waar hij over praat. Coureurs Rob en Jaco zijn beiden aan het woord geweest over onder andere de motoren en de verwachtingen voor dit nieuwe seizoen.
Teammanager Wouter Timmer werd ook gevraagd naar zijn beleving binnen het team en over zijn verwachting voor dit seizoen. Hij legt de lat voor dit seizoen aardig hoog; Jaco binnen de top drie en Rob binnen de top tien. Tevens kwamen monteurs Derek, Arend en Carsten aan de beurt. Ze waren het er alle drie wel over eens dat er eigenlijk zo min mogelijk gesleuteld moest worden dit jaar, ondanks dat dit hun grote hobby is.
Onze “Chef koffieautomaat” Fred had eigenlijk weinig te vertellen maar zijn werkzaamheden binnen het team zijn sinds een aantal jaar ook echt onmisbaar geworden. Ook zijn vrouw Susanna en zijn zoontje Timo van bijna zeven verrichten ook de nodige werkzaamheden binnen het team. Suzanne, de vrouw van Jaco had ook niet zoveel te vertellen. Ze steunt en helpt Jaco waar nodig en verricht een hoop werkzaamheden achter de schermen. Eind juni verwachten zij hun eerste kindje terwijl er op elf juni nog een wedstrijd gepland staat. Dit gaat dus allemaal lekker spannend worden.
Last but not least; Sebastiaan Spek. Rijdersbegeleider binnen het team, ook hij legt voor dit seizoen de lat aardig hoog. Dus de mannen zullen zijn tips en trucjes hard nodig hebben.
Als afsluiter was Rob Juwett aan het woord. Hij kon iedereen goed informeren over de technische snufjes van de beide Yamaha’s. Nu was het dan zover, eindelijk werden de motoren onthuld. Na een groot applaus mocht iedereen de motoren van dichtbij komen bekijken, alle teamleden stonden klaar voor de nodige vragen en uitleg. Dit was tevens het einde van de presentatie maar het begin van een nog hele gezellige avond.
De eerst wedstrijd staat gepland op 26 maart. Helaas moeten we hier nog even op wachten. Begin maart reist het team af naar het Spaanse circuit van Cartagena voor een voorjaarstraining.