RACE 4 TT CIRCUIT ASSEN

 

Raceday, met een compleet nieuwe vering op de bike donderdag en vrijdag de eerst meters gemaakt om de fiets opnieuw te leren kennen, vrijdag middag voor het eerst met de settingen aan de slag geweest om tot een betere afstelling te komen, we zijn er nog niet, maar zijn goed onderweg. Wel tijdens de laatste sessie motorische problemen. Bleek met de brandstoftoevoer te maken te hebben. Direct het probleem met de gasklepsensor op kunnen lossen en de bike wedstrijdklaar te krijgen met dank aan Gert, Hank, Kor en Edwin Ott. Jullie zijn toppers!!!

 

Q1 met redelijke omstandigheden uiteindelijk op P3

Q2 waren de omstandigheden erg wisselvallig, direct snel onderweg, helaas na 3 ronden begon de regen door te zetten waardoor Q2 vroegtijdig tot een einde kwam, wel P3 weten vast te houden en nu op naar de race. Start 16.20 uur

 

Race: Kort voor de race kwamen er wat buitjes op bezoek, waardoor er uiteindelijk op regen banden vertrokken werdt. Met de wetenschap dat de baan snel droog zou worden, door de harde wind die er stond. Echter konden we niet kiezen om voor de slicks te gaan omdat de baan gewoonweg te nat was. Voor de race nog een kleine verandering aan de vering gedaan en dit bleek een goeie keuze. Het vertrouwen in de machine was er al vanaf het eerste moment. Na een goeie start als 5e de 1e bocht in. De eerste 2 ronden was het nog echt ff knokken binnen de kopgroep, maar na 2 ronde kon ik mijn race tempo omhoog gooien en plek voor plek winnen. Waarbij ik uit eindelijk op P2 kwam en dit tot de eenalaatste ronde kon volhouden. Vanaf de 8e ronden kreeg ik weer opnieuw problemen met de brandstoftoevoer. Waarbij ik in de laatste ronden terug viel naar de 4e positie. Ik kon me in de laatste ronde wel vast klampen aan de nummer 3 Arjan Koops. En we gingen samen op de GT af waarbij ik een andere lijn koos voor een betere exit. Dit pakte goed uit en op de meet kon ik Arjan passeren met een verschril van 0,01 seconden. En de 3e plaats was binnen!!!! Echt super blij mee en trots dat ik de 3e plek voor het team heb kunnen behalen. In de tussenstand van de 8e plek door kunnen schuiven naar de 6 plaats. Top 5 is dus weer in het zicht.