Michelle van der Sluijs naar het Gema - R2 Project Racing Team

Nadat Jaco Boonen onlangs noodgedwongen moest besluiten om vanwege een vervelende polsblessure in het seizoen 2017 niet van start te gaan moest het Gema – R2 Project Racingteam op zoek naar een vervanger voor de NK SuperCup 1000 coureur. Het team heeft deze inmiddels gevonden, de keus is daarbij gevallen op de 29 jarige Michelle van der Sluijs.

Michelle van der Sluijs, bij de insiders beter bekent als Chelle racing, maakte in 2016 haar debuut jaar in de RookieCup 600 van de Zomer Avond Competitie waar ze haar seizoen afsloot met een tweede plek in het kampioenschap. Dit jaar zal  Van der Sluijs de overstap maken naar de SportCup 600 klasse van de OW Cup waar ze dus in de kleuren van het Gema – R2 Project Racing Team aan de start zal verschijnen.

De 29-jarige vrouwelijke coureur uit Maasdijk steekt niet onder stoelen of banken dat ze heel erg blij is met de kans om komend seizoen als teamgenoot op te mogen treden van Rob van IJzendoorn binnen het Gema – R2 Project Racing Team:

“Ik ben natuurlijk onwijs blij met deze beslissing en de kans die ik krijg binnen het team. Ik zal er alles voor doen om het maximale eruit te halen. De support in het team zit goed en ook de support van collega coureur Rob van IJzendoorn is fantastisch. Natuurlijk heb ik mezelf een aantal doelen gesteld, het belangrijkste is echter om eerst mijn weg naar voorin het veld zien te vinden. Als ik dit doel weet te bereiken dan geeft me dat de kans om mezelf nog meer en nog beter te ontwikkelen als coureur, iets waarmee vervolgens weer andere doelen haalbaar worden.” 

 Ook Rob van IJzendoorn is blij met Van der Sluijs als nieuwe teamgenoot:

 “Wij zijn allemaal erg enthousiast over de keuze die we met het team hebben gemaakt en ook met het feit dat we weer een 600cc coureur binnen onze gelederen hebben. De ervaring van het team en mijn verleden in de SportCup 600 en Procup 600 is denk ik voor Michelle een toegevoegde waarde. Hierdoor hebben wij zelf ook het gevoel dat het team compleet is. Verder blijft de gehele samenstelling van het team zoals deze was en daar ben ik het team zeer dankbaar voor. Na een goed verlopen seizoen is het nu het doel om de overstap te maken naar de NK SuperCup 1000 klasse.  Met de aangepaste training van de afgelopen winterperiode, zowel fysiek als op de baan, liggen we op schema en komt het doel snel dichterbij. Met de testen die we nog voor de boeg hebben, de investering die we gedaan hebben met het aanschaffen van een 2D datasysteem, de samenwerking en de hulp van Peter Bom en de daarbij behorende aanpassingen aan de machine verwachten we de definitieve stap te kunnen zetten naar de NK SuperCup klasse. Ondanks de overstap naar een andere klasse blijft ons doel wel hetzelfde; er alles eruit proberen te halen wat er in zit.”

Momenteel bevind het Gema  – R2 Project Racingteam zich in Portugal waar op het circuit ‘Autódromo Internacional Algarve’ de eerste testkilometers van 2017 zullen worden verreden als voorbereiding op het seizoen dat zaterdag 15 april van start zal gaan op het TT Circuit Assen.