Deelname IDM Pro Superstock 1000 klasse TT Circuit Assen

Kwalificatie 1

Na alle shit met de vering van de afgelopen periode is het lek eindelijk boven en kunnen we weer vooruit kijken  heb vandaag in Q1 mij PR dik aan kunnen scherpen en heb ik met een 146.5 voorlopig de 11e startplek weten te bemachtigen in de Pro Superstock Cup, de 11e plek kan mij niet verrotte!!  maar de weg die we ingeslagen zijn wel!!! met nu al dit resultaat  Enorm blij mee en op naar meer

 

kwalificatie 2

Baanconditie was niet top, was nog deels nat en begon te regenen vanaf stekkenwal, gelijk eerste ronde valpartijen en naar binnen gegaan. Met 4 min op de klok naar buiten en nog even de motor getest. Die is top en ik vertrek vanaf P12 in beide races.

 

Race 1

Startend vanaf een 12 plek kwam ik prima van mijn plek, maar ging het de eerste bochten helaas iets minder kwam in een fuik bij de Haarbocht en kon vanaf Ossenbroeken pas weer wat plekken terugwinnen. Bij de eerste doorkomst lag ik op de 16e plek een de 2 navolgende ronden doorgeschoven naar de 14e plek, kwam mooi achter mijn maatje Jeremy te zitten en zag kansen om op 2 plekken te passeren. Tempo zat er goed in en in de 5e ronde kon ik hem er tussen zetten bij de GT en de 13e positie overnemen. Ronde na ronde kwamen de 46ers er uit, het was bloed verziekend heet en ik kon de warmte even niet kwijt, in de 8e ronde wilde ik even op adem komen om nog 2 ronden te klappen om de 45 in te gaan, echter lukt dat niet halverwege deze ronde kwam de rode vlag en lag er een rijder bij Duikersloot in het grind. Race afgevlagd en geëindigd op de 13e positie (voor zover wij nu weten, uitslag is nergens te zien???). Wat wel super is, is dat de PR weer verder is aangescherpt naar een 146.1 en das weer dikke prima . Op naar race 2

 

Race 2

Het IDM raceweekend ligt al weer achter ons. de 2e race moest onder zeer warme omstandigheden worden verreden. het was 34 graden en de baantemperatuur rond de 50 graden. de start was vertraagd met circa 45 minuten ivm de startlichten die niet werkten bij de start van de IDM Superbikes. Het was al weer zo bloed verziekend heet en dan ook nog deze vertraging, dat was echt niet top! Wat wel top was, was dat we door de baco's van het TT circuit werden opgevangen bij post 1 en dat was helemaal super , we konden in de schaduw wachten en kregen koud drinken aangeboden wat het wel even heel wat makkelijker maakte, dank daarvoor heren dat was echt helemaal top!!

De start van de race was niet helemaal top kwam wederom in het gedrang en verloor meerdere plekken in het eerste deel en kon er enkele terugpakken en kwam na de eerste ronde door op de 17e plaats, balen maar het was niet anders, gas erop houden en door. De omstandigheden waren compleet anders als tijdens de 1e race en het was glijden met de banden ivm de temperatuur, het vroeg ook om aanpassing van de rijlijnen om de banden enigszins goed te houden, na 4 ronden kon ik de 16e plaats overnemen en aansluiting krijgen met de 15e plek die ik in ronde 7 kon overnemen. De tijden waren ondanks de omstandigheden toch goed en ik kon mijn tempo goed vasthouden tot het einde van de race waarbij ik nog 1 plek opschoof en eindigde op de 14e plaats.

Al met al had ik graag hoger geëindigd maar dat was niet het werkelijke doel van deze races. We zijn gekomen om te leren, uitproberen en weer te leren en stappen te maken, dat geldt overigens voor dit en volgend seizoen. De basissnelheid en het rijden op meerdere vlakken proberen we op een hoger niveau te krijgen en alle moeite die we daar als team in steken beginnen zich nu al te vertalen in resultaten, de basissnelheid ligt nu in de 46ers en met een nieuwe PR van 146.1 ben ik enorm trots en blij!! Heerlijk om deze progressie te ervaren doorzetten loont en dat smaakt naar zo veel meer .

Bij deze wil ik alle teamleden (in het bijzonder Gert) die op de baan waren en ons helaas thuis moesten volgen bedanken voor alle hulp en steun, jullie zijn toppers!! Daarnaast wil ik ook alle vrienden en bekenden op afstand bedanken voor alle interesse en reacties tijdens dit weekend en uiteraard alle sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt. op naar de volgende wedstrijdweekend in het Nederlandse kampioenschap op 11 en 12 september TT Circuit te Assen. hopelijk is er dan wel weer publiek welkom, we missen jullie wel op de baan!! tot dan hopelijk!!

 

Mijn dank aan alle sponsoren die dit voor mij/ons mogelijk maken.

Gema Apparatenbouw, KFC, Stagebrothers, van Baal Sloopwerken, Advieskantoor van Velsen, van der Flier, Barmentloo autoschade en onderhoud, De Bruijn en Schoonderwoerd schilderwerken, Scorpion Helmets, Ralph Martens Motorsport, Wagenaar Engineering, Zwartwoud, Die Zwillinge, Hofland motoren, Wielfix, Floris’Hand, E. Van IJzendoorn bouw en vastgoedmanagement, Niftrik, Novo wonen en projectinrichting, MCW, Valter Moto, Ott Motoren, SMD Personeelsdiensten. Ahnendorp Tuning, Oosterwechel houten vloeren. HOP installaties. Spuiterij de wilde, Core engineering, RR Motorsports, Dunlop, Skippy Design, 2da, Bomba, Ten Kate Motoren.