Vrije training;

De vrij trainingen op de vrijdag verliepen erg moeizaam, waar settingen in de voorbereidingen geen probleem waren was het nu erg moeilijk om een juiste setting te vinden. Voornamelijk de grip aan de achterzijde was het grote probleem bij het uit accelereren bij alle bochten, het was gewoonweg te koud en ik kon geen temperaturen in de banden krijgen, wat het grootste probleem was, we waren niet de enige met dit probleem en uiteindelijk kon de laatste training redelijk setting vinden en goed afsluiten richting de wedstrijddag.

De Wedstrijddag

Q1 heb ik laten schieten met de wetenschap dat het Q2 volledig droog zou zijn. Daarom had ik besloten om niet het risico te nemen, aangezien de tijd voor 99% op een droge baan gezet zou gaan worden.

Q2 verliep op zich prima, heb geprobeerd direct vanaf het begin een hoog ritme te pakken. Halverwege Q2 zat ik achter een groep die te langzaam en groot was om er doorheen te sturen, ik besloot daarom me af te laten zakken en dan volle bak naar de groep toe te rijden, echter was dit bij de Strubbe/Veenslang al weer het geval, al met al wel een redelijke tijd neer kunnen zetten en P6 behaald op de startgrid op 0,5 sec. van de pole. De 1e 10 zaten binnen een seconde en dat geeft maar aan hoe competitief deze klasse is, echt erg gaaf!!

Tja dan de race, deze mocht ik starten vanuit de pitstraat, 30 meter voor de streep kwam de rode vlag tevoorschijn, echt enorm RUK!! Ik heb het voor mijzelf meerdere malen teruggedraaid, maar goed dat veranderde niets, de Safety car vertrok voor mijn neus en ik kon wachten totdat het veld na de start voor mij langs was en mocht dan pas vertrekken, dan duurt wachten lang kan ik je vertellen. Na het voorbijkomen van het veld, ging de vlag omhoog en heb ik echt alles gegeven wat ik had, 1e ronde een beetje rekening gehouden met de afgekoelde banden en daarna echt volle bak alles gegeven wat ik had, ronde na ronde passeerde ik wel de nodige rijders maar de opmars hield uiteindelijk op bij plaats 18, niet iets wat ik mij er van tevoren van had voorgesteld, maar terugdraaien kan ik het niet, de tijden waren prima voor de eerste race maar de teleurstelling overheerste enorm. Des te gemotiveerder ben ik om naar race 2 toe te werken. Gelukkig is de 2e race over 3 weken en daar kijk ik nu echt enorm naar uit. DIT NOOIT MEER!!!! Team enorm bedankt voor het eerste weekend en jullie steun, we gaan er een mooi seizoen van maken. En dank aan alle sponsoren die het mogelijk maken om deze geweldige sport te beoefenen.