TT Circuit Assen Race 9;

Terug op Assen voor race 9

 

Tijdens de eerste kwalificatie was de baan erg koud, met 9 graden waren de risico’s te groot om direct vol op de grens te rijden, om herhaling zoals de start van het seizoen te voorkomen, rustig ronde voor ronde voor het gevoel de snelheid opgebouwd, uiteindelijk als 10e afgesloten wat prima was gezien de omstandigheden. Wetende dat de omstandigheden tijdens de 2e kwalificatie goed zouden zijn.

 

Tweede kwalificatie was het direct volle bak, na goeie openingsronde de 49ers ingedoken en in ronde 3 naar een nieuwe PR 1.48,0, na 5 ronden naar binnen en even de rust gepakt voor een 2e stint, de navolgende ronden ook diverse 49ers en 48ers gereden om te kijken of de racepace goed was, dat ging dikke prima met P3 als startplek. Nieuwe Dunlops erop en op naar de race.

 

Na een redelijk goede start op P3 na de eerste ronde, daarna met kopgroep van totaal 6 rijders losgereden van de rest, na 3 ronden gepasseerd, door 2 rijders en op P5 terecht gekomen. Dit uiteindelijk tot het einde volgehouden, zat dicht bij de kop en kon het tempo goed volgen, helaas wel even een moment in de strubben op 2/3 van de race (kwam in de vrij, i.p.v. in de 1) waardoor ik even een gat moest laten vallen werk aan de winkel om nog sneller te worden. Al met al begint alles weer lekker op zijn plek te vallen na een moeizame seizoenstart met veel pech en technische problemen zit de progressie er nu weer lekker in en worden de stappen voorwaarts weer behaald, bij deze nog even mijn dank aan het gehele team voor het vertrouwen, steun en de ondersteuning, ben jullie zeer dankbaar!! Momenteel ben ik weer op de 5e plaats van het kampioenschap terechtgekomen, de concurentie ligt op de loer, dus alle zeilen bijzetten om deze plaatst vast te houden.