DUITSLAND OSCHERSLEBEN RACE 7 en 8

Wat een weekend 😊!!!

 

Na alle problemen die er al lang waren met de R1, was nu het echte lek definitief boven, na een bezoek bij dokter Ott kwam de machine aan op Oschersleben en het was erop of eronder. Tijdens de 2 vrije trainingen op de donderdag bleek het probleem verholpen en konden we eindelijk weer vertrouwen op een betrouwbare machine. Dat gaf enorm veel vertrouwen, probleem zat hem in de Blipper en de problemen lijken nu dus definitief van de baan.

 

De kwalificaties verliepen vrijdag prima met uiteindelijk p3 op de eerste startrij in de eigen klasse was ik dik tevreden en konden ons prima opmaken voor de beide races.

 

Race 1

Start was goed maar zowel bij bocht 1 als 2 pakte de keuze verkeerd uit en lag ik na de eerste ronde op de 6e plek. Wel direct herpakt en ronde voor ronde naar voren gereden en gestreden voor wat is waard was, de race pace was goed en ik kon mij door het veld naar voren rijden en uiteindelijk op de 2e plaats afsluiten!!!! Wederom een podium!!!! En nu de 2e plaats 😊 !!! Enorm blij met het resultaat en superblij dat de machine het weer zo goed deed.

 

Race 2

De warmup die gepland stond was kwam te vervallen de baan was gedeeltelijk nog nat en met de wetenschap dat het tijdens de race droog zou zijn hebben we deze laten schieten.

Dan de race, de start was beter en kon direct in de kopgroep mijn plaats innemen. Lag in eerste instantie op P3 en kwam op P4 terecht, het was daarna continu stuivertje wisselen en de strijd was continu gaande, was echt super, erg van genoten!!! 4 ronden voor het einde had ik zo iets ik kijk toe spaar mijn krachten en sla op het einde toe. In de laatste ronde was het erop of eronder, einde rechte stuk kon ik hem ertussen zetten bij Fernandez en ook bocht 1 kort houden P3 te pakken, ik kon gelijk aansluiten bij van Boekel en hem bij Hassenroder met een blockpass passeren. P2 te pakken met de nummer 1 Wiersma in het vizier het laatste deel van de ronde in, aansluiting kunnen vinden in de enerlaatste bocht, het kwam aan op de exit uit de laatste bocht alles op alles gezet en eerder als ooit op het gas gegaan maar helaas kwam ik 0.22 sec. Te kort. Maar weer P2!!!!! Wat enorm dik!!! Zo super blij mee. Nu in het kampioenschap doorgeschoven naar de 3e plaats en echt alles is nog mogelijk in het competitieve veld waar we in strijden.

 

Op naar de volgende race op Assen op zaterdag 14 september en de week erna deelname aan het BSB weekend.

 

Bij deze wil ik alle sponsoren bedanken voor hun steun zonder jullie is dit niet mogelijk. Verder dank aan Dokter Ott voor het helpen bij het herstellen van de bike.

En dan het team, wat ben ik jullie enorm dankbaar voor alle hulp, steun en vertrouwen, zonder jullie was ik niet zo ver gekomen en hopelijk gaan we nog een hoop podiums behalen en verdere stappen voorwaarts maken!!! Dit smaakt naar meer en op naar meer!!

 

Soort de resultaten ben ik nu zelfs doorgestoten naar de 3e plek in het kampioenschap!!!!! Daar ben ik enorm trots op en is zo gaaf om te zien wat dat doet binnen het team. Het kampioenschap kan nog alle kanten op en ik zal alles op alles zetten om de komende 3 wedstrijden een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. om wellicht het kampioenschap binnen te halen. Zoals gezegd de concurrentie is moordend en het kleinste foutje kan tot een slecht resultaat leiden maar dat maakt het juist zo supergaaf in deze klasse, 200% Close Racing!! De motor is weer 100% betrouwbaar en nu het lek definitief boven is kunnen we het verschil gaan maken.

 

Tussenstand kampioenschap na 8 van de 11 races

 

Nr 1 Kees van Boekel 11300 punten

Nr 2 Daniel Fernandes 10700 punten

Nr 3 Rob van IJzendoorn 10200 punten

Nr 5 Henk Maassen van den Brink 9500 punten

Nr 5 Rudmer Wiersma 7000 punten

 

 

RACE 9 AANKOMEND WEEKEND 14 SEPTEMBER TT CIRCUIT ASSEN

Aankomend weekend is het dan alweer zover en staat race 9 gepland op het TT circuit van Assen, gezien de stand in het kampioenschap, waar het kampioenschap zelf binnen handbereik ligt, zal het een zeer belangrijk weekend worden voor ons team. We kunnen zelfs vervolgstappen richting kampioenschap zetten welke besloten zullen worden tijdens de finale races (race 10 en 11) op 12 oktober, tevens op het TT circuit te Assen