Vrije training;

Vrijdag 22 april ging het GEMA | R2 Project Racingteam op weg naar Assen om in de middag een aantal vrije trainingen af te werken, de temperatuur was toch nog redelijk fris en de trainingen konden niet onder ideale omstandigheden worden afgewerkt. Wat wel goed bekeken kon worden was de slijtage van de banden, dit was nog te veel en na enige bijstelling van de achtervering en setting van de vering was het probleem grotendeels onder controle, dit gaf wel een geruststellende gedachte voor de racedag, hiermee zou er tijdens de wedstrijd meer gepusht kunnen worden.

Raceday

De kwalificatie:


De weersvoorspellingen waren niet geweldig voor de gehele dag, het zou erg wisselvallig worden, De Procup 1000 mocht dit weekend als eerste starten en dat was gezien de omstandigheden wel mooi omdat wij het om 9.00 uur wel droog hadden, wat wel lastig was, was de lage temperatuur van 5 graden, de eerste ronden kon er niet direct vol voor worden gegaan, maar de kwalificatie was redelijk en uiteindelijk met een 6e plaats was ik meer als tevreden. Tussen de 1e en 2e kwalificatie had het geregend en was de baan lichtelijk nat, In overleg met Sebastiaan, ben ik iets later de baan op gegaan.

We hadden de eerste ronde even afgewacht wat de rest deed en daarna ging ik de baan op. De eerste ronden waren rommelig, gele vlag GT door valpartij van 2 rijders, crash in Strubben, Eend als toeschouwer op de baan bij de Bult :-). Al met al liep de tijd weg en kon ik moeilijk een vrije ronde rijden, 6 minuten voor het einde van de kwalificatie kon ik vrije ruimte vinden en 2 snelle ronden neerzetten waarbij ik de 3e plek in de Procup en een 4e startplek op de grid kon bemachtigen, een geweldig resultaat en waar het afgelopen seizoen vaak verkeerde keuzes werden gemaakt, pakt het dit jaar tot op heden allemaal goed uit.

De race:

Met een 4e startplek op de startgrid. zag het er goed uit voor de race. waar starten normaal niet mijn beste kwaliteit is ging het nu super en ging ik als 5e de haarbocht in en kon dit vasthouden tot de Strubben op de 5e plaats liggende zag ik dat mijn voorganger de aansluiting niet goed kon houden en na de eerste ronde kon ik hem in de Strubben binnendoor passeren en op jacht naar het podium, vanaf Manderveen, Duikersloot kon ik naar het drietal voor mij toe rijden en net waar ik mij er al op aan het richten was om bij de nummer 3 me klaar te maken om in de GT te willen gaan passeren, kwam er een rode vlag, en konden we naar binnen, erg balen, zachtjes uitgedrukt, ik zal maar niet herhalen wat ik bij binnenkomst allemaal heb geroepen ;-). later vernamen we dat Erik van der Knaap zijn been bij een val in Ramshoek had gebroken, Sterkte Erik en een goed herstel gewenst.

Na enige tijd konden wij de baan weer op voor een sprintrace van 6 ronden. de 2e start ging hierna helaas als van ouds en met een wheelie verloor ik de nodige plaatsen waardoor ik de Haarbocht als 9e in ging. dit was echt enorm balen! In zo’n eerste ronde verlies je dan zo veel tov. de kop!! In de Strubben pakte ik gelijk een plek en daarna in de Bult nog een en schoof ik door naar plaats 7. Een ronde later was het weer de Ramshoek waar ik aan de binnenzijde een plaats kon winnen en op de 6e plaats kwam.

Op dat moment was de afstand tot de kop al wel groot geworden en eerst moest ik het gat naar de nummer 5 dichten. Hier had ik vervolgens een ronde voor nodig en kon hem einde rechte stuk in de Haarbocht uitremmen. De afstand tot de nummer 4 was op dat moment wederom groot en ik heb dit tot het einde van de wedstrijd dicht kunnen rijden tot op 1,7 seconden. na 6 ronden kwam ik als 5 overall over de meet en als 4e in de Procup. Tja 4e is net als tweede worden, gewoon net niet, MAAR WAT WAS IK HIER BLIJ MEE!! Beste resultaat ooit en een nieuwe PR. Er wordt hard gewerkt om resultaten te boeken en super dat het nu al zijn vruchten afwerp. Maar we zijn er nog lang niet. De progressie zet zich gelukkig goed door en we gaan er alles aan doen om verdere progressie te behalen. Om het weekend nog mooier te maken heeft mijn teammaatje Jaco Boonen de Supercup 1000 race gewonnen, echt een super weekend, om met genot op terug te kijken met het hele team, bij deze mijn dank aan het gehele team, zonder jullie is dit niet mogelijk!! Op naar de volgende race op 14 mei TT Circuit Assen, kanniewachte!!!